Reacția unui oficial al Vaticanului, după legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Irlanda

Data publicării:
Irlanda referendum casatorii gay - Gulliver GettyImages-1

 

Este vorba de prima reacţie a unui oficial de rang înalt de la Vatican de la desfăşurarea, vinerea trecută, în Irlanda, a unui referendum privind legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, scrie Mediafax.

„Am rămas foarte întristat de rezultatul” referendumului din Irlanda, a recunoscut secretarul de stat al Sfântului Scaun, cardinalul Pietro Parolin, potrivit site-lui postului de radio al Vaticanului.

„Nu cred că putem vorbi doar despre o înfrângere a principiilor creştine, ci şi despre o înfrângere pentru umanitate”, a apreciat el. 

La capătul unui referendum istoric desfăşurat vineri, irlandezii au votat în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Potrivit rezultatelor finale, 62,1% dintre irlandezi au votat pentru legalizarea mariajului gay, în timp ce 37,9% s-au pronunţat împotrivă.

Votul din Irlanda reprezintă un pas important pentru demersul privind legalizarea acestui tip de mariaj, ţinând cont că această ţară este predominant catolică şi homosexualitatea a fost pedepsită până în 1993. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri