VIDEO. Un obuz a explodat în Siria, lângă un grup de copii

Data publicării:
siria1-1

Nimeni nu a fost rănit grav, de această dată. Însă, astfel de atacuri au loc aproape zilnic şi, până acum, nu mai puţin de 11.000 de copii au murit în timpul conflictului care macină această ţară.

Obuzul, cel mai probabil lansat de armata siriană, a aterizat la câţiva metri de copiii care vorbeau cu un reporter. În imagini se vede cum suflul exploziei îi aruncă la pământ. Apoi, copiii încearcă să se ascundă, de teama unui nou atac.

În cei doi ani şi jumătate de război civil, atacurile de acest gen au devenit ceva obişnuit în Siria. Ţara a devenit un iad pentru copiii rămaşi în zonele de conflict, care se tem în fiecare zi că vor fi ţinta gloanţelor şi obuzelor.

Copiii din aceste imagini sunt prea mici pentru ca războiul pe care-l trăiesc să le şteargă zâmbetul de pe faţă. Ei au fost printre cei care au scăpat cu viaţă, însă alţi 11.000 au murit în Siria, de la începutul conflictului. Potrivit unui raport al unei organizaţii umanitare, 1.200 dintre ei au fost executaţi de trupele guvernamentale.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri