Volkswagen Golf circulă de anul viitor cu 400 de cai putere

Data publicării:
400vw

Cum va arăta Volkswagen Golf cu 400 de cai putere? Constructorul german a adus această versiune compactă la Salonul Auto de la Beijing. Maşina va apărea pe piaţă anul viitor.

O compactă cu 400 de cai ascunşi sub capotă sună bine, dar şi mai bine arată conceptul pe care l-a prezentat în acest sens Volkswagen la Beijing. Este vorba de o versiune extremă a Golfului, care va folosi resursele aceluiaşi motor de 2 litri care echipează şi variantele R şi GTI, dar care a fost optimizat pentru maximum de cuplu şi putere.

Propulsorul cuplat unei transmisii manuale în şase trepte este capabil să ducă maşina la suta de kilometri în numai 3,9 secunde, pentru ca viteza maximă să fie limitată din motive de siguranţă la 280 de kilometri pe oră.

Evident, la asemenea performanţe dinamice, maşina nu putea avea parte decât de o tracţiune integrală 4Motion.

Chiar dacă au confirmat deja oficial producerea maşinii, cei de la Volkswagen nu vor păstra motorizarea doar pentru ei. Gama Audi va primi acelaşi propulsor, cel mai probabil cu scopul de a ocupa o versiune extremă a lui A3.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri