Cea mai cunoscută construcţie medievală din România, Castelul Corvinilor, va fi din nou anul acesta în centrul atenţiei după ce în 2015 a înregistrat un număr record de 300 de mii de turiști. Vor începe lucrări de restaurare, cu o finanțare europeană de 10 milioane de euro. În acelaşi timp, acolo se vor turna mai multe filme artistice şi documentare.

Embed:

 

Nici nu a început bine anul 2016, că la Castelul Corvinilor au și ajuns câteva sute de turiști. Aflați în Hunedoara pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă turiștii nu au ținut cont de frigul de afară şi au petrecut ore bune la castel.

Turist: „A fost în programul de Revelion, am ales un program care cuprindea și o vizită la castel, și iată-ne aici.”

Turistă: „Am fost în zonă, am petrecut Revelionul aici în zonă. Păcat, că e mai frumos decât Castelul Bran, dar nu e atâta de promovat

Administratorii monumentului medieval promit că în 2016 Castelul Corvinilor va arăta altfel. 10 milioane de euro - bani europeni - vor fi investiţi în restaurare.

Dan Bera, administrator Castelul Corvinilor: „O să fie restaurat în întregime, camerele, sălile vor fi agrementate cu mobilier, arme, armuri, se vor face circuite de vizitare, iar zona dimprejurul castelului va fi refuncționalizată, vor fi organizate turniruri, va fi un amfiteatru pentru desfășurarea de spectacole, deci este un proiect foarte, foarte ambițios.”

Andrada Velciov, reporter Digi24: „Interesul producătorilor de filme pentru Castelul Corvinilor se menține și în acest an. În primăvară, aici va fi turnat un lungmetraj american de acțiune.”

Castelul Corvinilor a fost ridicat în secolul al 15-lea de Iancu de Hunedoara. Tariful de vizitare este de 20 de lei pentru adulți și de 5 lei pentru elevi sau studenți. Castelul este considerat de specialiști drept cel mai bine conservat monument medieval din sud-estul Europei.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!