ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Biroul Electoral Central a transmis, vineri seară, un comunicat în care confirmă că nu are competențe de a suplimenta secțiile de vot pentru diaspora, dar reamintește să potrivit unei hotărâri adoptate încă din data de 4 noiembrie, după întâlnirea cu MAE, a dat o interpretare a unui articol din lege prin care constată „inexistența impedimentului” ca MAE să înființeze noi secții de vot în străinătate. 

FOTO:MediafaxFoto

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Biroul Electoral Central spune că vrea să aducă niște precizări. Iată ce se spune în comunicatul BEC:

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  Precizările BEC intervin după ce ministrul de externe, Titus Corlățean, a declarat, vineri, că numărul secţiilor de votare nu poate fi suplimentat, pentru că legea nu permite acest lucru.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Votul din diaspora a ridicat cele mai multe probleme la scrutinul prezidențial din 2 noiembrie. Puterea este acuzată că a organizat foarte prost alegerile în străinătate. Mulți români nu au reușit să voteze, în ciuda faptului că au stat ore în șir la coadă. Votul din diaspora a dat naștere unor proteste spontane atât la București, cât și în alte orașe din țară și chiar din străinătate. Mai mulți oficiali, inclusiv ambasadorul american, au cerut autorităților să asigure condiții de vot propice în diaspora în al doilea tur de scrutin. 

Citiți și: Se pot suplimenta secțiile de vot din diaspora? Ministrul spune că nu. Ce spune legea

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!