Comisia de etică a FIFA vrea suspendarea pe viață a lui Michel Platini

Data publicării:
michel platini - getty crop

Foto: Gulliver/GettyImages

Anunțul de marți a fost făcut de avocatul lui Platini, Thibaud d'Ales, care a calificat solicitarea camerei drept „pur și simplu scandaloasă” și „disproporționată”.

Michel Platini a fost suspendat provizoriu, pentru 90 de zile, de către comisia de etică a FIFA, din cauza unei plăți „suspecte” de 1,8 milioane euro primită din partea lui Joseph Blatter, președintele FIFA, în anul 2011, pentru serviciile francezului în calitate de consilier în perioada 1999-2002. Blatter a primit la rândul său o suspendare similară, în același caz.

„Camera de instrucție a Comisiei de Etică a FIFA a cerut suspendarea pe viață a lui Michel Platini, după cum am văzut în dosarul care ne-a fost transmis. Regret că acest lucru s-a aflat, deoarece procedura ar fi trebuit să beneficieze de cea mai mare confidențialitate”, a declarat pentru AFP avocatul Thibaut d'Ales, acuzând, totodată, existența unei „strategii pentru eliminarea candidatului Platini”.

Fostul internațional francez este suspendat din orice activitate legată de fotbal până pe 5 ianuarie, dar candidatura sa la președinția FIFA va putea fi analizată doar după eventuala ridicare sau expirare a sancțiunii.

Camera de judecată a Comisiei de Etică a FIFA urmează să anunțe verdictul final în cazul lui Platini și Blatter, în cursul lunii decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri