Fanii naționalei vor să fluiere imnul Greciei, dacă cei opt suporteri români nu vor fi eliberați

Data publicării:
168950 168950 suporteri romania 1

Cei opt fani ai tricolorilor au fost reținuți de forțele de ordine, chiar la poarta arenei, din cauza faptului că au vrut să introducă în tribune materiale pirotehnice. Apoi, aceștia au fost judecați în regim de urgență și condamnați la cinci luni de închisoare cu suspendare, dar nici după aceea n-au fost eliberați, scrie digisport.ro.

Conform legislației elene, cetățenii străini pot fi eliberați într-un termen de la două zile la 60 de zile, în funcție de fiecare caz în parte. Românii au deja trei zile de când sunt în arest, chiar dacă s-a intervenit la nivel înalt din România pe cale diplomatică.

Chiar dacă din țară s-au strâns deja banii necesari pentru ca cei opt fani ai tricolorilor să revină acasă, nu se știe exact când vor fi eliberați aceștia. Cazul tinde să ia amploare, mai ales că suporterii naționalei promit să huduie imnul Greciei, marți seară, în semn de protest.

„Vor exista mesaje de susţinere şi luăm în calcul chiar să fluierăm la intonarea imnului Greciei. Este exces de zel“, a spus unul dintre liderii Asocieţiei Suporterilor Români pentru ProSport. Acelaşi fan a avut un îndemn pentru tricolori: “Să joace şi pentru aceşti băieţi, oamenii ăia au mers pentru ei la Atena şi au încercat să facă o atmosferă foarte frumoasă. La Pireu am fost peste greci şi asta au văzut şi jucătorii“.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri