Simona Halep merge mai departe în turneul de la Miami

Data publicării:
Simona Halep Indian Wells 2015 - Guliver GettyImages 5 2

©FOTO: GETTY/GULLIVER IMAGES

Românca s-a calificat în turul al treilea, la Miami, după ce a trecut de Nicole Vaidisova, în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-1.

Partida a durat o oră şi 45 de minute, fiind întreruptă de două ori de ploaie în primul set.

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu 31.670 de dolari şi 65 de puncte WTA.

În faza următoare, Halep va juca, în premieră, împotriva sportivei italiene Camila Giorgi, locul 37 WTA şi cap de serie numărul 30, care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-2, de Alison Van Uytvanck (Belgia), locul 115 WTA, jucătoare venită din calificări.

Detalii, aici.

După ce Maria Şarapova a fost eliminată în turul secund al Miami Open, Simona Halep poate reveni pe locul 2 mondial, ocupat acum de rusoiacă, dacă va câştiga turneul din Florida.

"A fost un meci dificil, e greu să joci cu cineva pe care nu-l cunoşti. Am încercat să lupt până la final şi să-mi găsesc ritmul. A fost greu, nu sunt adaptată sută la sută la vremea de aici, încerc să fiu tot mai bună în fiecare zi. E diferenţă între Indian Wells şi Miami şi vreau să-mi păstrez mintea limpede. Am câştigat cel mai important turneu al meu, sunt puţin relaxată, sunt fericită şi abia aştept meciul din următoarea rundă", a declarat Halep, citată de Mediafax.

Fostă ocupantă a locului 7 WTA în 2007, Vaidisova, 25 de ani, este acum pe poziţia 328 WTA şi a primit un wild card pentru competiţia din Florida.

Sportiva din Cehia a fost între 2004 şi 2009 unul dintre cele mai promiţătoare tinere talente din circuit. Semifinalistă la Australian Open (2007) şi la Roland Garros (2006) şi câştigătoare a şase turnee WTA, dintre care trei în trei săptămâni, şi a unor premii în valoare totală de 2,74 de milioane de dolari, Vaidisova a decis în martie 2010 să se retragă, invocând lipsa motivaţiei. Ea a ocupat cea mai înaltă poziţie în ierarhia jucătoarelor profesioniste - locul 7, la 14 mai 2007, când avea 18 ani, după ce pătrunsese în Top 10 WTA cu un an înainte. Nicole Vaidisova a câştigat primul său titlu WTA în 2004, la Vancouver, la 15 ani şi trei luni. Ea a revenit în circuit în septembrie 2014.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri