DIGICULT. Frații Filip și Matei Florian mărturisesc că au colecționat surprize Turbo

Data publicării:
fratii florian 1

Matei Florian, autorul volumului “Şi Hams Şi Regretel” vorbeşte cu admiraţie despre fratele său, Filip. „Nu ştiu dacă am fost Micul prinţ, dar cu siguranţă el a fost Holden Caulfield care mă proteja cumva să nu cad în prăpastia aia.”

Într-un dialog amuzant, cei doi fraţi îşi amintesc de timpul petrecut împreună şi de năzbâtiile făcute când erau copii. „Cred că fiecare am avut răzvrătirile, rebeliunile noastre, cu siguranţă. Şi în casă, şi pe stradă şi cu vecinii. Adică eu am şi acum de exemplu o imagine - se făcuse aproape miezul nopţii şi trei dintre vecinii noştri de scară stăteau în uşă şi-mi ziceau „ei, tot va trebui să urci sus odată şi odată, vom pune în sfârşit mâna pe tine”, îşi aminteşte Filip Florian.

Copii fiind, ce doi aveau, pe lângă jucarii, colecţiile lor. Filip colecţiona timbre, iar Matei, surprize de la guma de mestecat Turbo. „Eu am fost generația cu surprize Turbo. Am fost foarte perseverent și am strâns toată colecția, dar nu știu ce-am făcut cu ea. Nu mai erau timbre, erau surprize.”

Ediţia de sâmbătă a emisiunii Digicult este completată de un interviu cu Valeriu Schiau, un artist vizual născut la Chișinău în 1969, pe vremea fostului URSS, care transpune dramele din viaţa personală, dar şi pe cele ale altora, în lucrări şi un reportaj despre relaţia românilor cu Premiul Nobel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri