VIDEO Artă macabră: Ce se întâmplă când torni aluminiu topit într-un muşuroi de furnici roşii

Data publicării:
furnici

Un clip devenit viral în SUA dezvăluie ideea macabră a unui artist de a extermina un muşuroi de furnici dăunătoare şi de a crea în acelaşi timp o operă de artă. El a turnat aluminiu topit într-un astfel de muşuroi populat de furnici roşii.

Rezultatul final arată spectaculos, iar autorul argumentează că insectele afectează mediul în care trăiesc. În postarea de pe YouTube, pe care utilizatorii nu pot posta comentarii, el arată că milioane de americani le-ar extermina cu otravă, benzină, apă fiartă şi, în fine, aluminiu topit. Clipul a înregistrat peste 22 de milioane de accesări în doar cinci săptămâni.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit site-ului daunatori.info, furnicile roşii (faraon) sunt mari dăunători pentru igienă, dar şi pentru provizii şi materiale. Se hrănesc cu substanţe bogate în albumină - came, cârnaţi, pâine -, dar şi sânge, puroi şi salivă. Spre deosebire de speciile obişnuite de furnici, ele nu sunt atrase în primul rând de dulciuri.

Specia este purtătoare de numeroase boli, precum Salmonella, streptococi şi stafilococi. Datorită faptului că sunt atrase de bandaje şi pansamente şi se hrănesc cu carne şi sânge din răni, transmiţând totodată diverşi microbi, ele reprezintă o problemă serioasă, mai ales în spitale.

Furnica faraon provoacă pagube şi materialelor, când pătrunde în aparate electronice, de exemplu în computer, unde provoacă scurtcircuite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri