Vioara de pe Titanic este scoasă la licitație

Data publicării:
vioara2

Vioara la care cânta dirijorul orchestrei de pe vas este scoasă la licitaţie, după ce a fost expusă într-un muzeu din Belfast.

„Vioara exprimă tot ce e mai bun în oameni, în modul lor de a se comporta Wallace Hartley (dirijorul, n.red.) a fost un om extrem de curajos, iar această vioară ilustrează curajul său, dar şi al celorlalţi oameni de pe navă”, a explicat reprezentantul casei de licitații.

Vioara fusese un cadou primit de dirijorul Wallace Hartley din partea logodnicei sale. Organizatorii licitaţiei speră ca instrumentul muzical să fie vândut cu cel puţin 350.000 de euro, lucru care l-ar transforma în cel mai scump obiect recuperat de pe Titanic. „Este un obiect foarte rar. Nu doar rar, este unic şi cel mai reprezentativ obiect de pe Titanic”, a subliniat reprezentantul casei de licitații.

Instrumentul a fost găsit plutind pe apă printre sute de cadavre, la zece zile de la naufragiul Titanicului. 1.500 de oameni au murit în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce pachebotul s-a ciocnit de un aisberg în Atlanticul de Nord.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri