O nouă taxă pentru locul de parcare

Data publicării:
TAXA PARCARE

Toţi şoferii din Braşov care şi-au închiriat un loc de parcare de reşedinţă vor mai plăti bani în plus, pe lângă abonamentul anual. Taxa este impusă de Codul Fiscal şi reprezintă de fapt chiria pentru terenul pe care este locul de parcare. Sumele diferă în funcţie de zonă.

Un şofer care are un loc de parcare la periferia oraşului plăteşte o taxă de 2 lei, în timp ce pentru şoferii care au locurile de parcare în centrul oraşului, taxa creşte până la 10 lei.

Prevederea Codului Fiscal spune că pentru toate terenurile aflate în proprietate publică date în chirie sau în administrare trebuie plătită o taxă pe teren, în condiţii similare impozitului pe teren. Astfel, că şi şoferii din Braşov trebuie să se conformeze acestei reguli.

"În medie un loc de parcare are 11 metri şi la metri pătraţi se calculează taxa respectivă. Cei care administrează parcările din Braşov, pe lângă acea redevenţă, plătesc o taxă pe teren", declară Marian Voinescu - directorul Direcției Fiscale Brașov.

Deşi nu au încotro şi trebuie să achite această nouă taxă adăugată la preţul abonamentului de parcare, şoferii braşoveni spun că dau inutil aceşti bani.

"E taxă dublă. Adică pe de o parte plătim parcarea şi pe de altă parte include şi terenul", spune un şofer nemulţumit.

Şoferii care nu au apucat să plătească taxa pe teren o vor regăsi în plata impozitului pe maşină. Un abonament de parcare de reşedinţă, în Braşov, costă în medie 120 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri