Protest spontan la Poşta Cluj. 100 de angajaţi au refuzat să mai distribuie corespondenţa şi pensiile, nemulţumiţi de condiţiile de muncă

Data publicării:
postas

Poştaşii sunt nemulţumiţi de faptul că au mai mult de lucru după disponibilizările de la sfârşitul anului trecut, când peste 130 de angajaţi au rămas fără loc de muncă. Asta în condiţiile în care salariile sunt mici şi cei mai mulţi dintre ei nu câştigă mai mult de 1.000 de lei lunar.

"Sunt nemultumiţi de faptul că au condiţiile de muncă foarte grele, salariile mici. De-a lungul timpului, nu le-au fost acordate echipamente de protecţie, dar ceea ce s-a întâmplat în zilele acestea, se datorează în special faptului că au mare lipsă de personal, pe partea de distribuţie", a declarat Marcel Giurge, preşedinte regional SLPR.

"Sectoarele sunt mai mari, mai mult de lucru, avem necazuri şi cu pensionarii. Nu mai putem face faţă, nu mai putem ajunge la timp să le dăm pensiile şi oamenii sunt nemulţumiţi", a precizat un poştaş.

Poştaşii spun că, în unele zile, trebuie să străbată chiar şi 17 kilometri pe jos, pentru că administraţia nu le mai decontează abonamentele pentru transportul în comun.

"10 - 12 ore, dar de plătit, plătesc 8 ore. Mai demult mai plăteau... Nu am calculat, dar fac câte 10 kilometri pe zi. Au fost şi 16 - 17 kilometri", s-a plâns altul. 

Conducerea Poştei le-a promis angajaţilor că, până luni, va achita sumele necesare pentru plata abonamentelor de transport şi va încerca să găsească soluţii pentru deblocarea unor posturi. În caz contrar, poştaşii ameninţă că vor opri lucrul pe termen nelimitat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri