Un sfert de milion de turişti în Cetatea Alba Carolina

Data publicării:
CETATE ALBA

"Cetatea noastră a fost construită la ordinul împăratului Carol al VI-lea, care l-a delegat cu această sarcină pe principele Eugeniu de Savoia. Acesta a fost cel care a adus din Franţa un sistem de fortificare, cunoscut sub numele de sistemul Vauban. Privită de sus, cetatea noastră are forma unei stele cu şapte colţuri. Fiecare colţ al cetăţii se numeşte bastion", le explică ghidul Claudiu Chindriş turiştilor.

Turiştii pot admira Poarta a III-a a Cetăţii, o imagine care a fost o lungă perioadă de timp tipărită pe cărţi poştale şi timbre, iar după revoluţie, chiar şi pe o bancnotă. Din turul ghidat nu lipsesc Sala Unirii, Catedrala Ortodoxă şi cea Romano-Catolică, Traseul Celor Trei Fortificaţii sau Şanţurile Cetăţii.

"Este foarte frumos, este renovată... Ne punem, într-adevăr, trecutul în valoare, ceea ce este foarte bine. Ne redescoperim trecutul şi adevărul", a spus unul dintre vizitatori.

"Ne-a impresionat absolut tot. Ne pare rău că nu avem timp. Pentru ca să vezi Alba Iulia, ar trebui să vii numai la Alba Iulia, pentru că în general oraşul este foarte bine întrepătruns, partea veche cu partea nouă", a afirmat altul.

"Turiştii care vin la Alba Iulia sunt în parte din ţară, dar sunt şi mulţi turişti străini şi mă bucură foarte mult, deoarece anul trecut am avut şi turişti din Spania, din Mexic, din SUA... Deci iată că Cetatea Alba Carolina renaşte din negura istoriei şi este vizitată chiar şi de oameni de peste ocean", a precizat ghidul.

Cetatea Alba Carolina a fost restaurată cu 67 de milioane de euro, bani proveniţi de la Uniunea Europeană, în urma unor lucrări care au durat 6 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri