Refugiaţii sirieni încearcă să se integreze în România

Data publicării:
refugiati 20sirieni 20se 20integreaza 20in 20romania-36667

La doar 27 de ani Mustafa a trăit clipe pe care cei mai mulţi dintre noi probabil că nu le vom trăi niciodată. A fost rănit grav acum trei luni în timpul unui conflict armat din Siria. Aşa a şi reuşit să treacă graniţa în Turcia, unde a fost operat.

"Am fost rănit. Două gloanţe în burtă şi unul în picior şi am fost transportat în Antakia, Turcia. Nu mai ştiu nimic. M-am trezit la spital.", spune Mustafa Bdewey.

Pentru că soacra lui este româncă, Ambasada României din Turcia i-a ajutat pe Mustafa şi pe familia lui să ajungă în ţara noastră. Aici însă, abia se descurcă cu banii, mai ales că soţia lui este însărcinată.

Recent, părinţii tânărului au căzut şi ei victime bombardamentelor din Siria, dar au reuşit totuşi să iasă din ţară.

Odată la câteva zile, Mustafa reuşeşte să vorbească cu rudele la telefon.

Cei de la Centrul pentru Resurse Civice îl ajută pe tânăr să se integreze în comunitatea noastră.Alături de Mustafa, alţi aproape 20 de refugiaţi sirieni din Constanţa au nevoie de sprijin.

"Vom încerca ca în parteneriat să furnizăm fie la preţuri foarte mici, fie subvenţionate, măcar o masă caldă pe zi pentru aceste persoane", declarăCosmin Bârzan,preşedintele Centru pentru Resurse Civice

La ora actuală, graniţele Siriei sunt închise, iar cetăţenii care sunt prinşi după ce au fugit din ţară primesc pedeapsa capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri