Sportul verii, la mijlocul toamnei. Câţiva surferi au tăiat crestele valurilor, în staţiunea Mamaia

Data publicării:
windsurfing toamna valuri mari

Deşi un sport de vară mai degrabă, pe litoral, există puţine zile favorabile pentru windsuring iar zilele de toamnă ca acestea, spun pasionaţii, sunt ideale pentru a sparge valurile cu placa.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Pe o vreme ca aceasta, mulţi dintre noi nu am ieşi din casă pentru absolut nimic în lume. Însă, pasionaţii de windsurf au altă părere: vremea aceasta, pentru ei, este o adevărată bonecuvântare. Mulţi dintre ei au venit tocmai din Bucureşti, special să înfrunte, astăzi, marea."

Mircea face windsurfing de 25 de ani şi spune că, de obieci, în această perioadă, afară sunt în jur de 12 grade Celsius dar, pe plajă, sâmbătă erau doar patru grade Celsius. Cam frig, a recunoscut Mircea, dar avantajul este că marea se menţine la temperaturi ridicate: 15-16 grade Celsius.

Mircea, windsurfer: "Constanţa este foarte bună la intrarea în sezon, deci primăvara şi toamna. În rest, vara mergem în insule. Mergem în insulele greceşti, sau în insulele din Turcia."

Este un sport costisitor, spun împătimiţii, dacă echipamentul este nou nouţ. Dar, vântul nu taxează - e gratis.

Mircea, windsufer: "Probabil că un echipament second hand ar putea să ajungă undeva la 900 de euro...800-900 de euro deci...rezonabil, să zicem".

Pe o vreme ca aceasta, cea mai periculoasă porţiune este la mal, acolo unde se sparg valurile. "Maşina de spălat" o numesc sportivii dar, spune ei, odată ce reuşeşti să treci cu placa de ea, totul devine mult mai uşor. Pe o mare atât de agitată şi la o temperatura a aerului atât de scăzută, nu rezistă mai mult de 30 de minute printre valuri.

Alexandru are 29 de ani şi este manager de producţie la o firmă din Capitală. Munca lui de zi cu zi nu este atât de periculoasă precum sportul pe care îl practică. Sunt două contrarii care....se atrag.

Alexandru, windsurfer: "Ce-ţi trebuie ca să practici acest sport? Păi, puţin curaj, pasiune şi cam atât. Şi echipamentul, bineînţeles."

Un echipament complet şi nou nouţ pentru windsurfing poate ajunge chiar şi la 5.000 de euro.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cătălin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri