Violenţă la un Centru de Plasament. Două educatoare sunt acuzate că aplicau corecţii copiilor

Data publicării:
gradinita copii maltratati

foto: arhivă

În acest centru de plasament lucrează educatoarele care şi-au povestit pe Facebook cum maltratează copiii. Şi-au dat chiar sfaturi pentru a nu fi descoperite. Spre exemplu, una dintre educatoare i-a recomandat celeilalte să izoleze copiii înainte să îi lovească pentru a nu lasa în urmă martori ai ororilor.

Conversaţia dintre cele două a fost trimisă de o persoană anonimă către un site din Constanţa, care a făcut-o publică.

Discuţie între cele două educatoare

Educatoare 1: Le-am zis: aşa mică cum sunt vă joc în picioare. De faţă cu doamna Grecu şi cu cine vreţi voi, nu mă interesează. Nu-mi este frică de nimeni.

Educatoare 2: Foarte bine. Dar pe Damian îl iei separat şi îi tragi. Măcar să te răcoreşti. Eu l-am caftit pe Văduva si pe Damian odată până am obosit eu.

Educatoare 1: Ideea e să nu fie mulţi de faţă, îl bagi undeva,nu trebuie să fie martori. Le-am zis, aşa mică cum sunt, vă joc în picioare. (Sursa: Constanta.ro)

Conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Constanţa a declanşat o anchetă disciplinară. Educatoarele au fost suspendate pe perioada cercetării, iar directoarea centrului a fost mutată temporar pentru a nu influenţa investigaţia.

Mihaela Ristea, director general adjunct DGASPC: "Reiese suspiciunea de abuz fizic asupra copiilor. Ca urmare a cercetării, absolut firesc, în funcţie de rezultatele acesteia se vor lua toate măsurile care se impun. Dacă lucrurile se vor confirma, vor merge inclusiv până la desfacerea contractului de muncă."

Psihologii spun că acţiunile educatoarelor vor afecta cu siguranţă copiii şi în dezvoltarea lor viitoare.

Cristina Gemănaru, psiholog: "Orice agresiune fizică sau verbală asupra unui copil nu face decât să-i tulbure dezvoltarea din viitor. În primul rând este vorba de încrederea lor în propria lor persoană, destabilizăm personalitatea lor, destabilizăm echilibrul lor emoţional."

Cazul va fi cercetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a primit în 29 octombrie sesizarea formulată de Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Constanța în legătură cu presupuse acte de violență exercitate asupra unor copii instituționalizați de angajate ale unui centru de plasament aflat în subordinea instituției.

În Centrul de Plasament Delfinul din Agigea sunt instituţionalizaţi 61 de minori.

reporter: Annabelle Borş
operator: Florin Boboc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri