Milioane de euro pentru Aeroportul Craiova. Pista va fi modernizată integral, iar calea de rulare va fi extinsă

Data publicării:
231013 AEROPORT

Încă 24 de milioane de euro vor fi investite în Aeroportul din Craiova. Banii vin de la Uniunea Europeană şi se vor duce în infrastructură. Pista va fi modernizată integral, calea de rulare va fi extinsă, iar autorităţile vor instala un sistem modern de balizaj.

Aeroportul din Craiova va intra în perioada următoare din nou în reabilitare. De data aceasta, autorităţile vor investi în infrastructura aeroportului.

“Dacă nu vom implementa acest proiect, anul viitor capacitatea maximă de operare a aeroportului va fi atinsă, ceea ce nu ar mai permite dezvoltarea traficului pe aeroportul nostru începând cu anul 2015”, spune Adrian Predescu, directorul tehnic al Aeroportului Craiova.

Aeroportul va fi tranzitat anul viitor de aproximativ 170.000 de pasageri pe an, iar actualele condiţii permit operarea de zboruri pentru maxim 200.000 de pasageri pe an.

Anul viitor, de pe Aeroportul Craiova vor zbura cel puţin 15 avioane către destinaţii din Uniunea Europeană, fiind planificate curse noi pentru Londra, Bologna, Dortmund și Barcelona. De asemenea, odată cu realizarea investiţiei, avioanele vor putea aterizeze şi în condiţii meteo nefavorabile.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj îşi doresc după realizarea acestei investiţii şi o autostradă care să lege oraşul nostru de Piteşti, iar Craiova să devină aeroport rezervă pentru Otopeni.

În momentul în care această regiune Oltenia va avea o autostradă făcută şi un aeroport reabilitat cu ajutorul banilor veniţi de la Uniunea Europeană, va reprezenta un atuu mai important pentru mediul de afaceri”, spune Cristinel Iovan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.

Peste 80% din fondul de investiţie provine de la Uniunea Europeana, iar restul sunt bani de la Guvern, dar şi din bugetul Consiliului Judeţean Dolj. Autorităţile deja au început demersurile pentru organizarea licitaţiei de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri