Zeci de hectare de sere, distruse în Dolj. Ploaia a inundat serele şi a distrus culturile

Data publicării:
240414 SERE DESA

Probleme şi în Dolj. Mai mult de 40 de hectare de solarii au fost distruse, după ce o ploaie torenţială a inundat comuna Desa. Oamenii spun că n-au mai văzut aşa rupere de nori. În câteva ore, au căzut peste 80 l/mp, 4 case au fost afectate, dar s-a acţionat cu pompe şi apa a fost evacuată.

Ionel Velea din Desa a investit peste 50.000 de lei în solarii şi răsaduri. Spera să facă bani frumoşi cu legumele în piaţă, în această vară. Ploaia a distrus însă tot. N-a mai rămas cu nimic şi nici asigurare nu are.

La Desa, majoritatea locuitorilor se ocupă cu legumicultura. Solarii vezi peste tot şi oamenii sunt gospodari. Dar nu au mai rămas cu nimic.

„Aşa ploaie torenţială nu s-a întâmplat la Desa poate de 30-40 de ani. A fost o ploaie torenţială, cu rupere de nori. A dat peste 80 l/mp”, a spus Iulian Bălteanu, primar Desa.

Angajaţii de la Protecţia Civilă din localitate au sărit primii în ajutorul oamenilor. Pentru început au scos apa din câteva case, apoi au trecut la solarii.

Mai mult de 40% din solariile din Desa au fost afectate, adică peste 40 de hectare de culturi de roşii, ardei şi vinete.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri