Start Up Smart, la Brăila

Data publicării:
strat up br

Start Up Smart" este un proiect strategic, derulat pe două regiuni de dezvoltare, Sud-Est şi Sud-Muntenia. El a fost gândit pentru tânărul debutant în afaceri din România: fără bani și fără informații.

Vasile Priceputu - președintele Patronatul Oamenilor de Afaceri Brăila: "Este o idee care are la bază competiția și care, în zona asta, probabil că va evidenția persoane care în următoarea perioadă vor deveni oameni de afaceri".

Cu un buget impresionant de aproape două milioane de dolari, Start Up Smart va ajuta tinerii întreprinzători cu subvenţii în valoare de 20.000 de euro, pentru fiecare dintre cele 42 de idei de afaceri care vor fi selectate şi implementate după terminarea proiectului.

Fiecare întreprindere nou-înființată va asigura crearea a cel puţin două locuri de muncă şi menţinerea lor pe o perioadă de minim şase luni după finalizarea proiectului, prevăzută pentru luna decembrie a acestui an.

Vasile Priceputu - președintele Patronatul Oamenilor de Afaceri Brăila: "Brăila este implicată în acest proiect, concret, prin 10-12 persoane care vor merge practic la cursurile ce se vor desfășura în următoarea perioadă la Galați".

Cursanții brăileni vor crea planuri de afaceri pe diferite direcții, iar două dintre cele mai bune idei vor fi finanțate și susținute pe o perioadă de aproximativ un an.

Radu Oprea - manager proiect PTIR-SE: "Foarte important, fiecare participant la aceste cursuri va primi un premiu de 2.500 de lei".

Condiția primordială a acestui program este ca minim jumătate din cele 42 de idei de afaceri selectate trebuie să fie acordate studenților până în 25 de ani, în timp ce 25% trebuie acordate femeilor manager.

Victoria Cireașă - reprezentant mediu de afaceri Brăila: "Sigur că este benefic un asemenea ajutor. Mai important decât aceste ajutoare mie mi s-ar părea o relaxare fiscală vizavi de micii întreprinzători".

Cursurile vor începe săptămâna viitoare, la Galați și vor dura cinci zile, respectiv 32 de ore.

Înscrierile se fac pe platforma online StartUpSmart.ro.

După finalizarea cursurilor, urmează o altă etapă a proiectului, respectiv înfiinţarea unui incubator de afaceri "Start UP Smart", unde toți cursanții vor beneficia de servicii de consiliere, mentorat, evenimente, networking pentru demararea și creșterea afacerilor start-up.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri