Expediție pe motocicletă: Un bărbat din Iași vrea să străbată 11.000 de kilometri, până în Capul Nord

Data publicării:
coperta moto 5

Pasionat de fotografie şi de mersul pe două roţi, Bogdan Hunea a găsit modalitatea de a le îmbina şi de a promova Iaşiul. De trei ani de când şi-a cumpărat motocicleta face călătorii, iar anul acesta şi-a propus să ajungă până în Capul Nord din Norvegia. Se va întâlni cu regizori, primari, dirijori şi designeri cărora le va da cărţile poştale.

„Am zis să nu plec singur în călătorie şi să iau alături de mine oraşul în care am crescut, oraşul care m-a format ca şi om şi din cauza asta am spus că ar merita Iaşul din partea mea să îl promovez cât pot pe două roţi în ţăriule din Europa, ” spune tânărul. Iar ideea i-a încântat și pe apropiaţii lui.

„Prietenii, după ce îmi spun că sunt nebun, mă încurajează pentru chestia asta şi spun că e o chestie foarte tare care vreau să o fac eu!”

În toată călătoria, bărbatul se bazează pe motocicleta pe care şi-a cumpărat-o în urmă cu trei ani și pe care o consideră specială:

„Este prima motocicletă, care se numeşte Rheea, aşa am denumit-o eu. În mitologia greacă, Rheea e mama zeilor, mama tuturor zeilor. O am de trei ani. Sper să o mai am, încă, mult timp deoarece îmi place extraordinar de mult şi chiar dacă îmi voi lua altă motocicletă, pe ea nu o s-o dau niciodată.”

Nopţile şi le va petrece la prietenii pe care îi are în toate colţurile lumii, dar şi în campinguri. Deşi l-a văzut doar pe hartă, spune că traseul l-a fascinat: 

„La Nordkapp, care se află la 1300 de Cercul Polar. Perioada în care plec eu o să fie zi încontinuu. Voi coborî, cred că, prin Suedia, Finlanda, Ţările Baltice şi Polonia, Slovacia, Budapesta şi înapoi spre Iaşi.”

Toată călătoria îl va costa pe temerar 4.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri