IAŞI. Democrat liberalii strâng rândurile. PDL încearcă să-și păstreze cei 10 primari din județ 

Data publicării:
panou pdl

În 2012, PDL a obţinut în judeţul Iaşi 10 mandate de primar. Deocamdată, toţi acești edili democrat liberali ar fi confirmat că nu au de gând să părăsească partidul. „Vă pot spune că nici gând de aşa ceva. Mai mult, avem semnale că unii oameni din judeţ vor să vină, voiau să vină în ACL, respectiv chiar PDL," consideră Dumitru Oprea, senator PDL.  

Democrat liberalii ieşeni au mai anunţat că vor ataca Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pe toate căile legale. "În opinia noastră această ordonanţă este profund neconstituţională şi am să vă dau câteva argumente. În primul rând nu era necesară pentru că se pot emite doar pentru o stare de urgenţă şi nu suntem într-o asemenea situaţie. Dar aş dori să vă dau un exemplu concret. În 2012, PDL Iaşi în iunie 2013 a beneficiat de voturile a 17 mii de oameni. Acest lucru a dus la cinci mandate de consilieri locali," a declarat Dragomir Tomaşeschi, preşedinte ACL Iaşi.

De la publicarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului în Monitorul Oficial, aleşii locali au la dispoziţie 45 de zile să decidă dacă vor să migreze în alt partid sau dacă vor să devină independent. Actul normativ este criticat de ambasadele Statelor Unite şi Marii Britanii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri