Metodă de predare de succes inițiată de un părinte din Iași: copiii învață matematica prin povești

Data publicării:
profesor elevi mate

Uite un drum plin de copaci de bomboane. Apropie-te de unul şi culege câte bomboane vrei tu. Gândeşte-te la un număr. Scrie-l pe hârtie. Copacul e vrăjit şi ştie că îţi place matematică, aşa că se scutură bine şi îţi dublează numărul de bomboane.” Așa începe o lecție de matematică predată după metoda Florentinei Berlan

Anastasia şi Sofia se numără printre zecile de copii care au găsit matematica distractivă cu ajutorul Florentinei Berlan. De profesie inginer, a început să scrie poveşti cu cifre explicându-i chiar copilului ei noţiuni de matematică. S-a lăsat condusă de imaginaţie, de personaje amuzante pentru a fi pe placul fetei ei, atrasă mai degrabă de literatură.

Iniţial pornesc de la operaţia matematică, care este scheletul poveştii. Apoi mă gândesc ce personaj aş putea să pun în poveste, care să folosească aceste operaţii, să le pun să facă ceva care să ilustreze exact acea operaţie matematică,” a explicat Florentina Berlan. 

Rezultatele s-au văzut repede în notele bune de la şcoală, astfel că nu au întâziat să apară şi oferte din partea altor părinţi. A făcut şi un site unde a publicat toate poveştile scrise de ea, a organizat şi o serie de ateliere pentru copii, la o librărie din Iaşi şi ţine lecţii şi pe internet.

În plus, Florentina Berlan spune că nu se va opri aici: are în plan lansarea unei cărţi cu poveşti şi pregăteşte un curs de parenting.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri