Tichetele de vacanţă, reintroduse din 2013

Data publicării:
tichetele 20de 20vacanta 20reintroduse 20din 202013-33108

Tichetele de vacanţă ar putea fi reintroduse din 2013. După ce în 2010 tichetele au fost eliminate pe fondul crizei economice, guvernul Ponta are în plan reintroducerea acestora, dar cu unele modificări. Spre exemplu, tichetele vor putea fi folosite doar pentru concedii in tara, nu si in străinătate.

Reprezentanţii agenţiilor de turism din Iaşi consideră oportună reintroducerea tichetelor de vacanţă şi cred ca ar putea ajuta la revitalizarea turismului intern. Valoarea maximă a unui tichet va fi de 3600 de lei pe angajat, respectiv trei salarii medii pe economie.

„S-au dat doar sume maxime. În 2009 era altfel sistemul, se dădeau tichete fixe de 10, 20 sau 50 de lei. După ce se va promulga legea, după ce se vor trimite toate aceste informaţii, vom şti şi noi. Deocamdată ştim doar plafonul maxim care i se poate oferi unui angajat”, a declarat Raluca Antohi, director agenţie de turism.

Dacă acest proiect va trece de girul guvernului, se aşteaptă ca 1 milion de angajaţi sa beneficieze de aceste tichete.

„Dacă este în interesul oamenilor este foarte bine”.

Până la sfârşitul anului, proiectul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului va ajunge pe masa guvernului pentru aprobare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri