VASLUI. Tabără de astronomie la Bădeana

Data publicării:
tabara astronomie telescop 1

Locaţia evenimentului a fost atent aleasă de membrii Astroclubului Persesus astfel încât să existe cea mai bună vizibilitate. Primii vizitatori ai taberei au fost 15 elevi şi studenţi de peste hotare, din ţări precum Taiwan, Brazilia, Austria, Polonia sau Republica Moldova. Atracţia serii a fost planeta Saturn pe care tinerii au admirat-o cu ajutorul unui telescop.

Pentru cei mai mulţi dintre tineri a fost prima experienţă de acest gen. ”Mi-a plăcut. Este o experienţă pe care am avut-o prima dată şi, sincer, nu eram chiar interesat, dar acum că am văzut mi s-a părut foarte frumos şi ceva deosebit”, a spus Rafael, student din Brazilia. Și Valentina, venită din Austria în tabăra de astronomie de la Bădeana, a rămas impresionată de cerul înstelat: ”Nu am mai văzut niciodată şi nu-mi venea să cred. Este frumos şi mă bucur că am avut această ocazie de a vedea stelele în acest fel”.

Ciprian Vântdevară, muzeograf la Planetariul şi Observatorul Astronomic Bârlad: ”Tabăra de astronomie prezentă este la prima ediţie. Să cunoştem cerul, aşa ne-am gândit să o numim. Este simplu, pentru că noi practic asta facem aici, învăţăm să cunoaştem cerul.” Tabăra de astronomie va dura cinci zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri