Zeci de oameni au ieșit în stradă pentru a susține replantarea teilor în Iași

Data publicării:
protest tei-1

Câteva zeci de persoane au înfruntat frigul și au protestat timp de o oră față de tăierea teilor de pe bulevardul Ștefan cel Mare. Prin protestele lor, participanții vor să-i convingă pe edili să renunțe la salcâmii japonezi și să replanteze arborii considerați un simbol al Iașiului.

Reprezentanţii grupului de iniţiativă „Iaşul iubeşte teii" şi ecologiştii prezenți la protest au luat, pe rând, cuvântul pentru a aduce argumente în favoarea cererilor adresate municipalității: „Teii aveau în jur de 50-60 de ani vechime şi i-au înlocuit cu sophora japonia care sunt nişte arbuşti. Ei bine, acei tei sunt de 500 de ori mai eficienţi în purificarea aerului decât aceşti salcâmi japonezi,” a spus Dinu Munteanu, reprezentantul Grupului de Inițiativă „Iașul iubește teii”.

În pofida lungilor discuții purtate în ultimele luni cu autorităţile locale, protestatarii nu au avut câștig de cauză. Organizatorii protestului spun că în perioada urmatoare vor demara și o campanie de strângere de semnături de la cei care le susţin cauza lor deoarece, din cauza frigului, la mitinguri vin din ce în ce mai puţine persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri