Exclusiv Gorghiu, după investigația privind averea primarului din Sinaia: „E foarte posibil să se sesizeze DNA. Nu le dau eu teme la televizor”

Data actualizării: Data publicării:
steagul romaniei si alina gorghiu la palatul victoria
Ministrul Justiției, Alina Gorghiu Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Digi24, că este „foarte posibil” ca DNA să se sesizeze în legătură cu investigaţia Recorder privind afacerile primarului PNL din Sinaia, Vlad Oprea, care şi-ar fi cumpărat, printr-un intermediar, un castel în Franţa, pe care vrea să îl transforme în hotel de lux.

„Vorbim de lupta anticorupţie în România şi vreau să vă spun că funcţionează bine. Cel puţin aprecierile noastre şi europene sunt foarte bune. 74% din dosarele DNA sunt făcute pe baza sesizărilor persoanelor fizice sau juridice din România. Diferenţa o face autosesizarea pe bază de informaţii venite din presă, din spaţiul public şi aşa mai departe. (...) Nu aş avea de unde să ştiu (dacă DNA s-a autosesizat deja - n.r.). Este decizia instituţiilor statului dacă se vor autosesiza sau nu. În general, la o asemenea campanie de presă, care arată posibile elemente care ţin de infracţiuni, e foarte posibil să sesizeze şi DNA-ul, şi alte instituţii. Nu le dau eu teme la televizor, de aceea încerc să fiu rezervată. Dar, făcând abstracţie de nume, făcând abstracţie de persoana care este implicată într-o anchetă de presă sau nu, nu văd niciun fel de problemă în a se sesiza o instituţie. E sănătos pentru lupta anticorupţie din România să avem anchete. Ce vreau eu în schimb de la DNA, şi am spus şi la bilanţul pe anul 2023, este să nu mai avem mii de dosare care să-ţi pice în instanţă, ci vreau dosare făcute cum trebuie, lucrate de procuror cum trebuie, cu probe imbatabile, astfel încât în instanţă să obţii o condamnare pentru respectivele persoane”, a declarat Alina Gorghiu vineri, la emisiunea Live cu Kiss și Rotaru, de la Digi24.

Alina Gorghiu a mai precizat că investigaţia Recorder afectează imaginea PNL.

„Este un dosar de presă. (...) Orice fel de campanie din asta are un element negativ. De ce credeţi că nu ne-ar afecta? Problema e următoarea: DNA-ul a anchetat în România şi n-a comentat nimeni, lideri de la PNL, de la PSD, de la AUR, de la toate partidele. Doar când au fost făcute dosare de DNA asupra liderilor USR, atunci vorbim de supra-cetăţeni, oameni supra-lege, pentru că doar ei au comentat şi sunt complet deranjaţi că DNA îşi face treaba vizavi de lideri USR. Pe mine nu m-aţi văzut vreodată comentând că DNA-ul anchetează lideri de la PNL. Vedem ce va spune instanţa, toţi ne bucurăm de prezumţia de nevinovăţie”, a mai afirmat ministrul Justiţiei.

Recorder.ro şi Centrul de Investigaţii Media au publicat o investigație de presă potrivit căreia primarul PNL al oraşului Sinaia, Vlad Oprea, ar fi cumpărat, printr-un apropiat folosit pe post de intermediar, un castel în localitatea Orthez din Franţa, care se află în renovare pentru a fi transformat ăn hotel de lux.

Potrivit dezvăluirilor, primarul Vlad Oprea are o avere impresionantă, inclusiv o vilă de 1.000 de metri pătraţi, ridicată în centrul staţiunii Sinaia, într-o zonă defrișată. Vila ar aparţine unei firme, la care acţionar ar fi mama primarului, potrivit jurnaliștilor.

De asemenea, jurnaliștii au mai arătat că și fostul ministru de interne Lucian Bode are o vilă construită tot în Sinaia, pe un teren cumpărat la un preț sub cel al pieței de la sora primarului Vlad Oprea.

Vila, pe care Lucian Bode a descris-o drept „căbănuță”, este identică cu alta ridicată lângă ea pentru familia primarului, construcțiile fiind realizate de o firmă deținută de același apropiat al lui Vlad Oprea care a cumpărat și castelul din Franța.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...