1 Mai, fără grătare în spaţiile verzi din Oradea

Data publicării:
BETA picnic

Primăria Oradea a amenajat în oraş trei zone în care oamenii vor putea ieşi la picnic de 1 Mai. Este vorba despre malul drept al Crișului Repede, din zona Rogerius, unde au fost instalate 14 filigorii, pădurea Silvaș și dealul Ciuperca. Singura restricție pentru orădenii care vor veni în minivacanța de 1 mai în aceste zone este să nu aprindă focul.

"Trebuie făcut un loc în care se poate face și un foc", cere un orădean.

"Dacă e amenajat se poate face oriunde și foc și lângă pădure."

"Anul trecut au aprins aici trestia și a bătut vântul și au venit pompierii."

"Momentan, nu avem în Oradea amenajate zone pentru grătare și foc, pentru că acolo trebuie să avem un sistem de stingere incendii, toalete ecologice, să fie aproape de apă și locuri efectiv pentru grătare", susţine Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei din Oradea.

Cei care au vrut să scape de încinsul grătarelor şi pregătitul mititeilor și-au făcut rezervări pentru destinații mai... îndepărtate. O variantă de rezervă rămân ștrandurile din Băile Felix, unde hotelierii au pregătit programe speciale de 1 Mai.

În perioada următoare comisarii de la Garda de Meniu vor ieşi în teren ca să-i prindă pe cei care fac foc în aer liber, iar amenzile sunt cuprinse între 200 și 5000 de lei.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri