Paște pe muzica lui Mozart. Peste 500 de băimăreni au luat parte la un concert de muzică clasică

Data publicării:
concert Baia Mare

Sute de băimăreni, cu mic cu mare, au profitat de vremea bună din prima zi de Paște și au ales să își petreacă după-amiaza, în aer liber, pe muzică clasică.

"Venim cu bucurie de fiecare dată, pentru că băimărenii sunt un public minunat, vin în număr mare - este un public disciplinat, un public civilizat, care prețuiește genul acesta de artă", spune Daniel Jinga, dirijorul concertului.

Recviemul lui Mozart în re minor este ultima compoziție scrisă de Wolfgang Amadeus Mozart și, totodată, una dintre cele mai cunoscute și apreciate opere ale marelui compozitor. Pus în scenă de membrii Orchestrei Operei Maghiare din Cluj-Napoca și de Corul de Cameră al Filarmonicii Cluj, momentul artistic i-a emoționat pe unii dintre spectatori până la lacrimi.

"- Paște sărbătorit pe muzica lui Mozart. Cum vi se pare?
- Foarte interesant și plăcut în același timp."

"Mi se pare foarte frumos, mai ales că și timpul ține cu noi."



Deși are doar 10 ani, Firas iubește muzica clasică. A venit la concert însoțit de tatăl său și a savurat fiecare notă muzicală în parte.

"- Cum e la concert?
- Foarte frumos. Chiar îl ador pe Mozart și Filarmonica Operei Maghiare de la Cluj cântă foarte frumos."

"Excepțional. Un moment prielnic ca în ziua de Paște să se întâmple așa ceva!"

Cadourile muzicale pentru băimăreni continuă și în a doua zi de Paște când, pe scena amplasată în centrul vechi al orașului, vor urca Faydee, Amy, Carla’s Dream si BUG Mafia.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri