Balul Vienez, pe ritm de Ciocârlie. În 5 decembrie are loc cea de a treia ediţie a evenimentului 

Data publicării:
vienez prima 1

Darius și Beatrice repetă de zor pașii pentru ca, în seara balului totul să le iasă perfect. Și chiar dacă valsul l-a convins pe Darius să fie debutant la Balul Vienez, tânărul recunoaște că pașii tradiționali sunt o provocare.

”Ritmul, muzica te face să te simți altfel, să simți întradevăr că ești român și că reușești să exprimi prin acest dans și celorlalți la bal, ceva unic, ceva special despre țara ta”, spune Darius Barmayoun.

Ciocârlia e o noutate și pentru Beatrice, așa că tânăra nu-și scapă niciun moment partenerul din ochi, ca să fie sigură că se sincronizează la fiecare mișcare. ”Pe lângă vals e ceva, e o schimbare de ritm și cred că toată lumea o să fie în extaz când o să vadă noul stil. Este ceva nou și foarte interesant”, afirmă și Beatrice Andreica.

Dansul tradițional românesc e o premieră pentru Balul Vienez de la Timișoara. ”Am dorit să includem în această coregrafie şi un element tipic românesc, o piesă românescă consacrată la nivel internaţional, care să fie cireaşa de pe tort. Debutanţii vor dansa pe Ciocârlia”, precizează Ioana Haţegan, organizatorul evenimentului.

Ciocârlia nu e singurul stil de dans cu care debutanții vor încerca să impresioneze în seara balului. ”Avem și tango, avem și quickstep. Și ăsta este de fapt mesajul pe care îl transmite prin coregrafie: haideți să dansați”, ne-a declarat Diana Avram, profesor de dans.

Timișorenii care își doresc să ia parte la Balul Vienez, în 5 decembrie, îşi pot achiziţiona biletele de la casieria Teatrului Naţional, contra sumei de 150 de euro.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Adrian Ionescu/ Adrian Hrișcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri