Cu tractorul la dezgropat de puști! Polițiștii au efectuat descinderi pe urmele unei rețele care confecționa arme artizanale

Data publicării:
arme prima

Polițiștii de la ”Crimă Organizată”, alături de cei de la Serviciul Arme din cadrul Poliției Timiș, alături de trupele Serviciului de Acțiuni Speciale, au descins marți dimineața în opt locații, dintre care două în Lugoj, trei în Țipari și altele în Bethausen. Aceștia sunt coordonați de procurorii DIICOT și urmăresc destructurarea unei grupări, specializate în confecționarea de arme artizanale și braconaj.

Polițiștii au găsit mai multe arme, dar și materiale din care se confecționau acestea. Ancheta este în derulare de mai multe luni, timp în care procurorii și polițiștii sub acoperire au cumpărat mai multe arme, confecționate în atelierele de acasă ale suspecților. Perchezițiile erau, la orele dimineții, în plină desfășurare.

S-a întâmplat în cursul descinderilor de astăzi, de la Țipari. Polițiștii au recurs la un tractor, ca să scoată armele îngropate!

UPDATE. IPJ Timiș a dat publicității rezultatele descinderilor de marți: polițiștii au ridicat două arme letale, de calibru 12 mm, trei neletale, de 5 mm, peste 1400 de cartuşe de diferite calibre, o maşină de sertizat cartuşe şi trei trofee de căprior. 

Poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 de lei şi au dispus anularea a două permise de armă pentru deţinerea la locul de păstrare în condiţii ilegale.

descinderi arme 1
descinderi arme 1


Opt suspecţi, cu vârste între 38 şi 61 de ani,
au fost conduşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara unde se efectuează audieri. Faţă de aceştia se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă cu armament şi operaţiuni ilegale cu arme şi muniţii.

Reporter: Maria Rohnean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri