Ghid pentru adopția câinilor fără stăpân la Timișoara. Program extins la adăpostul din Șag, dar și târguri de adopție canină

Data publicării:
caine 1



Accesul publicului în adăpostul Danyflor, situat pe raza comunei Şag, jud. Timiş, se va face după un program extins:
- De luni până vineri, în intervalul orar 12 -18, iar în zilele de sâmbătă, bilunar, începând cu prima săptămână a fiecărei luni, între 10 și 14, ocazie cu care se vor organiza „Târguri de adopţie canină”.
- Duminica şi în sărbătorile legale, adăpostul va fi închis publicului vizitator.

În vederea recuperării câinilor revendicaţi, proprietarii vor achita contravaloarea sumelor cheltuite pe perioada staţionării acestora în adăpost, în cuantum de 11,57 lei cu TVA, pentru un câine, pentru fiecare zi de cazare a câinelui în adăpost.

Cheltuielile de întreţinere pentru un câine adoptat la distanţă sunt în cuantum de 11,57 lei cu TVA, pentru un câine/zi. La aceste sume, se vor adăuga, după caz, următoarele elemente de cost:
- Identificarea câinelui prin metoda implantării de microcip şi realizarea unei baze de date, dacă este cazul – 57,97 lei cu TVA/câine;
- Operaţiunile de sterilizare chirurgicală, dacă este cazul, prin ovario-histerectomia femelei – 158,36 lei cu TVA/câine, respectiv orhidectomia (castrarea) masculilor – 131,36 lei cu TVA/câine;
- Îngrijire post-operatorie după sterilizarea câinelui, dacă este cazul – 38,66 lei cu TVA/câine;

Alte precizări:
- Termenul pentru achitarea sumelor cheltuite pe perioada staţionării câinilor în adăpost este de 14 zile lucrătoare.
- Revendicarea câinilor va fi condiţionată de plata cheltuielilor pe perioada de staţionare a câinelui în adăpost.
- Plata se va putea face numerar, la sediul adăpostului sau prin virament, într-un cont deschis cu această destinaţie specială.
- Un număr de telefon util: +40 256-395051

Adopţia câinilor din adăpost este gratuită. Câinii din adăpost sunt deja microcipați, vaccinaţi şi sterilizaţi.

Adopţiile la distanţă se vor putea realiza prin completarea unei declaraţii–angajament şi achitarea cheltuielilor de întreţinere pentru un câine adoptat la distanţă din adăpostul Danyflor. Plata se va face iniţial pentru 30 de zile, urmând ca prin Hotărâre a Consiliului Local să fie stabilite şi alte elemente de cost.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri