Șofer, filmat cum oferă mită unui polițist. Camerele video surprind flagrantul și intervenția lucrătorilor anticorupție

Data publicării:
mita A

Polițist: ”Haideţi! Stai aşa un pic... A făcut colegul actele? Stai să văd actele, să vedem ce a făcut colegul, dacă a întocmit dosarul...”

Așa începe discuția pe care polițiștii o poartă cu un șofer prins conducând în timp ce avea permisul suspendat. Bărbatul a mers direct la sediul Poliţiei Rutiere ca să negocieze cu oamenii legii. Vorbește în șoaptă, de teamă să nu fie auzit de alți polițiști.

În biroul împânzit de camere video își face intrarea și colegul celui care se ocupă de anchetă, iar răsfoirea dosarului scoate în evidență că șoferul a mințit în declarațiile scrise.

Polițist: ”Aici trebuia să menţionezi că nu ai. Ai permisul suspendat, nu?”, ”E declaraţia ta, nu? Trebuia să fie conformă cu realitatea, să corespundă. Deci, da sau nu?”

Iar scuza vine sub forma unei propuneri. Şoferul îi face semne polițistului că vrea să îi ofere bani. Iar degetele arată de câți bani ar fi vorba!

Polițistul nu se lasă ușor: ”Şi pentru ce să-mi dai patru foi?”

Şoferul îi bate obrazul polițistului și îi aduce aminte de propunerea inițială: 400 de euro. Fiecare deget reprezintă cate 100 de euro.

Șoferul: Omoară-mă, împuşcă-mă că am făcut... Ce vrei să fac?
Polițist: Nu te omoară, nimeni nu te împuşcă, îţi dai seama.
Șofer: Păi şi atunci ce vrei să fac. Toţi suntem oameni, toţi greşim, nimeni nu este sfânt pe pământul ăsta. Toţi greşim.
Polițist: Nici nu am zis că ar fi cineva...
Șofer: Sunt băiat finuţ, am tăcut... mi s-a părut că ţi s-a părut.

Iar cei 400 de euro își fac apariția pe masă. Polițistul vede banii și folosește o expresie prin care le atrage atenția celor de la Direcția Generală Anticorupție că pot realiza flagrantul. Cuvintele cheie ”Doamne ajută!” sunt urmate de lovituri în masă.

În scurt timp, agenții DGA își fac apariția, iar șoferul ia banii de pe masă.

Un agent DGA cere: ”Mâinile pe masă, mâinile pe masă! Ce ați luat de pe masă? Vă rog frumos!”

Șoferul s-a ales cu dosar penal, iar polițiștii cu felicitări din partea șefilor, pentru că au raportat cazul și nu au acceptat banii. Până acum, în județul Timiș, au mai fost două cazuri în care oamenii legii au refuzat mita. Pe de altă parte, recent, un profesor universitar și un judecător din vestul țării au acceptat șpagă și sunt acum judecați.

redactor: Gerhald Ernst
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri