Test pentru salvatori. O simulare de cutremur a verificat viteza de reacţie a echipelor ISU

Data publicării:
cutremur

În cadrul exerciţiului au fost folosite două autospeciale de stingere, o autospecială SMURD şi o autospecială de lucru şi salvare de la înălţime. Scenariul exerciţiului a prevăzut un incendiu în vestiarul artiştilor care ulterior s-a extins la scena din sala de concerte a palatului. Echipele de intervenţie şi-au testat astfel viteza de operare, dar au putut vedea şi cum e împărţit spaţiul în cel mai important obiectiv din Arad.

”Subofiţerii la intervenţie şi subunităţile care intervin trebuie să cunoască locurile de acces, căile de acces şi sursele de apă, sursele de risc sau căile de evacuare a personalului din aceste obiective”, spune cpt. George Pleşca, purtător de cuvânt ISU Arad.

”Orice exerciţiu este un mare pas înainte datorită faptului că ne permite să ne exersăm deprinderile dobândite în procesul de pregătire de la bază”, afirmă plt.adj.șef Eugen Urs, de la ISU Arad.

Nu pentru toţi lucrurile au mers atât de bine însă. ”Am găsit hidrantul! Da. Chiar doi. Unul era astupat şi celălalt nu mergea!”, spunea un pompier. - Am văzut că te-ai uitat la exerciţiul pompierilor. Ţi se par importante exerciţiile astea? ”Sunt importante pentru pregătirea populaţiei în caz de incendii, pentru ca să poată să acţioneze şi acasă la domiciliul lor, dacă e cazul”, a declarat un privitor.

Exerciţiul de la Arad face parte din campania Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nu tremur la cutremur", prin care se doreşte instruirea populaţiei în caz de calamităţi naturale.

Reporter: Dan Codre
Operator: Dan Codre
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri