Ultima zi de ridicare a cardurilor de sănătate. Asiguraţii au format cozi la ghişeele CJAS Timiș

Data publicării:
carduri

Încă de la primele ore ale dimineţii oamenii au format cozi de câte 20 de persoane la ghişeele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş. N-a trecut mult timp până au apărut nemulţumirile:
”Toată lumea l-a primit acasă, numai noi trebuie să stăm aici, după el, ore întregi. Trebuie să luăm cereri, nu sunt...”,
”Spune că să nu mai stăm şi soţia e grav bolnavă îi trebuie tratament şi n-are card”,
”La mine a fost problemă cu şomajul, cu serviciu, cu... acum am intrat în pensie”.

Reprezentanţii CJAS recomandă oamenilor să nu dea buzna la porţile instituţiei, deoarece vor primi cartela de plastic cu Poșta Română.

”Pentru persoanele care nu au card, nu este nicio problemă, acestea vor beneficia, ca şi până acum, de servicii medicale. În momentul în care li se va tipări cardul, îl vor primi acasă, prin poştă. Atragem atenţia că nu trebuie să se deplaseze la sediul nostru pentru a depune vreo cerere în acest sens”, precizează Mariana Marcu, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiş.

Cu o zi înainte de intrarea în vigoare a normelor potrivit cărora cardul de sănătate devine obligatoriu, şi medicii de familie îşi exprimă nemulţumirile. Cele mai mari probleme le întâmpină cu sistemul informatic.

”Din păcate de când a început să funcţioneze sistemul cu cardul sistemul, în mod sistematic , fie la sfârşitul lunii, avem probleme cu sistemul, se blochează, avem erori la card”, spune Elisabeta Spătaru, medic de familie.

De mâine, fiecare serviciu medical, cu excepţia celor de urgenţă, va fi validat şi decontat doar prin intermediul cardului de sănătate. Cei care au refuzat acest document, din diverse motive, încă mai pot beneficia de adeverinţa de asigurat primită de la Casele de Asigurări de Sănătate.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri