Sari la conținut

Sănătatea în bucate - 10 mai 2015

10 mai 2015. Marius Tudosiei și Ioana Uretu, invitata sa din această emisiune, au pregătit tartă cu parfum de lămâie și tort cu cremă de mascarpone și rodie.

1. Tartă cu parfum de lămâie:
- blat: 350-400 g biscuiți integrali/graham, un pachet unt.
- compoziție: o cutie (400 g) lapte condensat, 180 ml suc de lămâie, coajă de la o lămâie, 5 gălbenușuri, 250 g iaurt grecesc gras.
- decor: coajă de lămâie, coajă de lime.

2. Tort cu cremă de mascarpone și rodie:
- blat: 6 albușuri, 300 gr zahăr pudră, 200 gr nucă măcinată.
- crema: 300 gr mascarpone, 2 gălbenușuri, 3 linguri zahăr pudră, 125 ml frișcă lichidă, o rodie, ciocolata neagră rasă (fulgi de ciocolată).