Sari la conținut

Sănătatea în bucate - 18 ianuarie 2015

18 ianuarie 2015. Marius Tudosiei a invitat-o în emisiunea de astăzi pe Ruxandra Micu, blogger culinar. Ei au pregătit supă cremă de conopidă cu ceapă și boia dulce afumată, chec sărat cu ciuperci, cimbru și vin și trufe raw de „ciocolată” cu alune de pădure.

1. SUPĂ CREMĂ DE CONOPIDĂ CU CEAPĂ ȘI BOIA DULCE AFUMATĂ: conopidă, 70gr unt, smântână, usturoi, ceapă, boia dulce afumată, ulei de măsline, sare.

2. CHEC SĂRAT CU CIUPERCI, CIMBRU ȘI VIN: 180g făină albă, o ceașcă ulei de floarea soarelui, patru ouă mari, un pliculeț praf de copt, 1/2 linguriță sare, ciuperci champignon, mărar, cimbru uscat, vin alb, ceapă, sare, piper.

3. TRUFE RAW DE „CIOCOLATĂ” CU ALUNE DE PĂDURE: 200g curmale fără sâmburi, carob (pudră de roșcove), 50g alune de pădure, esență de rom, un praf de sare.