Sari la conținut

Sănătatea în bucate - 25 decembrie 2014

25 decembrie 2014. Marius Tudosiei alături de invitata sa, Mihaela Sava, blogger culinar specializat pe dulciuri au pregătit o ediție specială doar cu dulciuri și idei de cadouri dulci pentru cei dragi.

TORT AMANDINĂ: Blat - 6 ouă, 200 g de zahăr, 200 g de făină, 75 gr cacao, 40 ml de apă, 40 ml de ulei, un pliculeț de praf de copt, un praf de sare. Sirop - 500 ml de apă, 250 g de zahăr, două linguri rom (sau 20 ml esență de rom). Crema - 3 gălbenușuri, 150 g de zahăr pudră, un pachet de unt, 50 gr de cacao, câteva picături de rom. Glazură - 300 g ciocolată (neagră sau cu lapte), 150 ml smântână de gătit. 

TURTA DULCE: 220 g unt, 220 g zahăr, 250 g miere, 90 ml lapte, 600 g faină, 5 gr bicarbonat de sodiu, 10 gr scorțișoară, 6 gr cuișoare măcinate, 6 gr ghimbir măcinat, 5 gr nucșoară.

MIX DE CIOCOLATA CALDA: Ciocolată neagră, ciocolată albă, bezele, mirodenii (scorțișoară, nucșoară, piper roz).