Educaţia pediatrică, promovată la Cluj

Data publicării:
ED PEDIATRICA

Medicii de familie susţin că numărul copiilor născuţi prematur în ţara noastră creşte de la an la an cu aproape 10%. Asta în condiţiile în care rata natalităţii a scăzut cu 180%, în doar doi ani. Singura modalitate de a îmbunătăţi aceste cifre este prevenţia şi o mai bună informare a părinţilor, care trebuie făcută chiar de medicii care au pus bazele noii asociaţii.

"Are ca scop principal promovarea sănătății copilului noștri. În acest sens, ne propunem să creștem standardul de asistență medicală primară în rândul medicilor de familie, pentru că avem intenția să cooptăm și asistentele medicale", a afirmat medicul de familie Emiliana Costiug.

În prezent, doar 25% dintre cei 12.500 de medici de familie din Romania preiau pe liste nou-nascuti. Numărul acestor medici va scădea şi mai mult, din cauza faptului că, în anii '90, facultăţile de pediatrie au fost desfiinţate.

"Trebuie să beneficiem de experiența acestor ultimi medici pediatri, trebuie educație sanitară și trebuie educație medicală, ca să nu mai primim atâtea cazuri grave. Nu este normal ca un părinte să neglijeze un nou-născut care sare peste una-două mese, mulțumit că el doarme și să ajungi la spital cu el în stare gravă. Aceste două sectoare au nevoie o dată mai puține cazuri grave și odată, mai puțin oamnei la ușă", a spus Călin Lazăr, director medical la Spitalul de Copii.

Asociația va asigura o informare constantă a medicilor şi asistenţilor, pentru ca aceştia să poată oferi sprijin familiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri