Bijuterii pentru sunete. Un muzician din Timișoara creează microfoane din argint  

Data publicării:
bijuterii pentru sunet

Emil Kindlein e profesor de muzică. În urmă cu cinci ani a decis să ducă pasiunea pentru notele muzicale la un alt nivel. A început să lucreze la microfoanele de argint, pentru că sunetele merită un metal prețios, spune el. Cu uneltele și tehnica bunicului său, un bijutier și ceasornicar celebru în perioada interbelică a creat primul microfon unicat.

„Orice microfon începe prin a pregăti materialul, argintul după ce este turnat în laminieră ajunge la laminor”, povestește Emil Kindlein.

Iar de acolo, direct pe masa de lucru a lui Emil, unde e prelucrat timp de patru luni. Chiar și șuruburile sunt realizate din argint.

„Lucrez la un microfon în formă de glonț, e un bullet, are corpul bătut în argint patinat. Microfonul are un exterior, o carcasă care este făcută după propriile mele planuri, dar care urmăresc niște forme de microfoane clasice”, continuă timișoreanul.

Tocmai asta i-a convins și pe cei de la London Analogue Festival să expună microfoanele unicat create de român, cu atât mai mult cu cât sunt si perfect funcționale.

„Eu eram muzician, mă simt bine ca muzician, mă simt bine în studio […] atunci ideea de a face niște bijuterii muzicale a mers foarte bine pe tradiția familie noastre”, explică Emil.

„Dacă acum majoritatea transmisiunilor se fac cu ajutorul unor microfoane fără fir, în umră cu optzeci de ani primele relatări la radio s-au făcut la un microfon ca acesta” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Pentru un singur microfon sunt folosite 400 de grame de argint, iar prețul unei piese unicat poate depășește patru mii de euro.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri