Barna: USR nu susține un guvern PSD, dar e puțin probabil să fie un guvern condus de PNL

Data publicării:
dan barna agerpres_9869948

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a declarat vineri, pentru Agerpres, că partidul său nu susține nu guvern al PSD, ci orice alternativă propusă de președintele Klaus Iohannis, ca alternativă a social-democraților.

dan barna agerpres_9869948
FOTO: Agerpres

"Poziția este clară, nu susținem nicio variantă cu PSD-ul. Susținem o variantă dacă președintele Iohannis reușește să constituie o majoritate alternativă PSD-ului", a spus Dan Barna.

USR dorește "un premier integru, cu notorietate, exclus din PSD".

Dan Barna spune că, pentru a intra la guvernare, USR dorește ministerul Justiției, unde acceptă să desemneze și un tehnocrat, nu neapărat un membru din această formațiune, un al doilea obiectiv fiind reforma electorală, adică alegerea primarilor în două tururi se scrutin.

"Putem susține asta (guvern fără PSD n.r.) în măsura în care este un premier integru, cu notorietate, nu din PSD și vrem să nominalizăm ministerul Justiției. Nu vrem neapărat ca să fie membru USR, ca să intrăm la guvernare. Susținem o astfel de structură. Poate să fie un profesionist, nu neapărat din USR, dar vrem să-l nominalizăm. Și mai vrem reforma electorală cu întoarcerea la alegerea primarilor în două tururi", a mai precizat Dan Barna.

Întrebat de corespondentul Agerpres dacă vede posibil un guvern condus de liberali, Dan Barna (USR) a răspuns: "este relativ puțin probabil".

Președintele Klaus Iohannis a trimis joi o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, luni, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Potrivit Administrației Prezidențiale, luni, la ora 15,00, vor veni la consultări reprezentanții PSD și ALDE, la ora 16,00 au fost invitați cei ai PNL, iar la ora 17,00 - USR. La ora 17,30, delegația PMP va veni la Cotroceni pentru consultări, la ora 18,00 sunt așteptați reprezentanții UDMR, iar la ora 18,30 - grupul parlamentar al minorităților naționale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri