Bulgarii, invidioși pe reformele din Justiție ale României

Data publicării:
rosen plevneliev klaus iohannis

Liderul de la Sofia a fost întrebat de un jurnalist din ţara sa cum reuşeşte România să umple închisorile cu politicieni corupţi şi de ce Bulgaria nu urmează acest exemplu.

Rosen Plevneliev: Prietenii noştri au cu ce să se laude şi aici Bulgaria rămâne în urmă. Putem și în Bulgaria să obținem aceste rezultate. Este necesar și un curaj.

Cei doi şefi de stat au convenit să îşi unească foţele pentru a-i convinge pe europeni că România şi Bulgaria merită să fie membre al spţaiului Schengen.

Klaus Iohannis: Am convenit asupra susținerii unui dialog pentru a reitera argumentele privind oportunitatea și justeţea unei decizii rapide asupra aderării, dată fiind îndeplinirea tuturor criteriilor de aderare.

Aderarea celor două ţări la spaţiul de liberă circulaţie a cetăţenilor şi mărfurilor a fost refuzată, în repetate rânduri, tocmai din cauza problemelor din Justiţie sesizate în ambele state.

Rosen Plevniev: Nu suntem de acord să existe o legătură între MCV şi parteneriatul Schengen. Este vorba despre două instrumente diferite care nu au nimic comun. Regretăm că există state care condiționează aceste lucruri, dar nu este corect.

Rosen Plevneliev este primul şef de stat primit de Klaus Iohannis de la începutul mandatului său. Cei doi au discutat şi despre consolidarea apărării NATO în regiune în contextul conflictului din Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri