Cade tencuiala de pe faţada Senatului

Data publicării:
tencuiala senat

Intrarea B3 în Senatul României a fost închisă acum aproximativ o lună de zile.

Zilnic, această intrare era folosită de peste 1000 de funcţionari. Aceştia au fost direcţionaţi de conducerea Senatului către intrarea aleşilor.

Ion Vărgău, secretarul general al Senatului: „Am luat decizia să oprim intrarea prin B3 pentru a evita eventuale accidente, datorită căderilor de tencuială de la partea superioară a clădirii".

Acum, Senatul caută alpinişti utilitari, care să îndepărteze de pe faţada clădirii bucăţile de tencuială care stau să pice.

Probleme sunt şi la intrarea principală în Senatul României, intrare destinată evident aleşilor, senatorilor. Problema ar putea fi rezolvată aici în sensul că cei din conducerea Senatului doresc să construiască un acoperiş, o copertină care să plece de undeva de deasupra usilor şi să acopere toată această zonă de scări.

O astfel de copertină va fi construită si la intrarea funcţionarilor.

Ion Vărgău, secretarul general al Senatului: „Avem firmă care a câştigat avem trecut şi pe lista de investiţii de la anul să executăm aceste două zone de protecţie din Palatul Parlamentului”.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului: „De reparaţii, de o restaurare în anumite zone, faţada, sălile care au luminatoare şi sunt infiltraţii şi s-au degradat zugrăvelile interioare".

Aşa că, senatorii şi-au votat un buget cu 17 la sută mai mare, pentru a se putea apuca de reparaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri