Ministrul Agriculturii: Directorii din minister vor da concurs cu teste de inteligență și de management

Data publicării:
ACHIM IRIMESCU agerpres 6809521

Foto: Agerpres

Acesta a afirmat că nu este mulțumit de absorbția fondurilor europene pe sectorul agricultură și dezvoltare rurală deoarece România riscă să piardă circa 800 de milioane de euro pe programarea 2007-2013, la care se vor adăuga penalități de 300 de milioane de euro.

Șeful de la MADR a mai vorbit, în interviu, despre echipa cu care va lucra pe perioada mandatului şi despre modificarea organigramei din minister. „Vreau să mai ușurez organigrama, să nu mai am o armată de directori generali adjuncți, directori și așa mai departe. Nu am un procent anume de reducere, dar în mod sigur o voi ușura. Adică, mergem pe eficiență. Unde s-a creat o direcție de dragul de-a avea un director, clar voi renunța,” a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, pentru Agerpres.

De asemenea, a anunțat concursuri pentru posturile de director, la care vor fi susținute teste de inteligență și de management, similare cu cele care se dau la Comisia Europeană. „Voi da test ca la Comisia Europeană. Eu am dat test pe inteligență, pe management, deci merg exact ca la Comisia Europeană,” a mai spus ministrul.

Irimescu a mai precizat că fermierii vor avea în cont, până la sfârșitul anului, banii acordați pentru despăgubirile pe secetă, iar plățile normale pe suprafață vor debuta în februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri