Video Momentul în care atacatorul cu sabie de samurai este arestat. Acesta a ucis un copil de 14 ani și i-a tăiat mâna unei polițiste

Data actualizării: Data publicării:
CrazyDramaticfootageshowsmomentpoliceofficerstaseredanddetainedsword-wieldingmaninHainaultLondonfollowingstabbingattackthatkil-ezgif.com-resize

Apar noi detalii după atacul care a avut loc marți, în Londra, unde un bărbat a atacat mai multe persoane cu o sabie. Un băiat de 14 ani a fost ucis, iar alte patru persoane au fost rănite, printre care și doi ofițeri de poliție.

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a ieșit pe stradă la 7 dimineața cu o sabie și a început să atace oameni la întâmplare. Șeful poliției metropolitane din Londra a spus că nu crede că a fost un atac țintit sau un atac terorist. 

Mark Rowley a declarat că ofițerii l-au identificat pe atacator în „aproximativ 12 minute” și că „unele dintre primele contacte au dus la rănirea gravă a ofițerilor”.

O femeie polițist aproape și-a pierdut mâna când a încercat să îl imobilizeze pe atacator, care a lovit-o cu sabia. Doctorii s-au chinuit mai multe ore să îi prindă la loc brațul.

„Vorbeam cu familia și colegii femeii ofițer care are un braț foarte grav afectat, foarte grav afectat, chirurgul a petrecut multe ore practic punându-i brațul la loc”, a declarat Mark Rowley pentru Sky News.

Un inspector a fost și el rănit grav la mână. „L-am văzut înainte de operație, era bine dispus... Cred că asta e parțial morfina, să fiu sincer”, a spus Rowley.

Cei doi ofițeri care au avut nevoie de intervenții chirurgicale se numără printre cele patru persoane rănite.

Polițiștii răniți au folosit spray și un pistol cu electroșocuri asupra atacatorului - dar acestea au avut un „impact limitat”, iar acesta i-a atacat pe cei doi înainte de a fugi.

Ulterior, a fost înconjurat de alți ofițeri și a fost arestat. Imagini cu momentul arestării au fost publicate de presa din Regat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Șeful poliției metropolitane a adăugat că suspectul în vârstă de 36 de ani a fost reținut după 22 de minute.

Martorii spun că bărbatul „căuta victime”

Un martor care locuiește în apropiere a declarat că suspectul i-a cerut uneia dintre vecinele sale „să-i ia telefonul pentru a-i spune oricui a fost la telefon locația sa”. 

„În două secunde după aceea, vecina și-a dat seama că ceva nu este în regulă, când bărbatul a început să alerge și a scos o sabie de samurai din spatele pantalonilor”.

Apoi a văzut vecina cum striga să avertizeze un băiat care era în drum spre școală – dar bărbatul l-a atacat.

„Este destul de traumatizant acum. Nu mă pot opri să-mi imaginez chipul băiatului”, spune martorul.

Poliția a declarat că un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost primul atacat când suspectul s-a izbit cu o dubiță într-o casă de pe Laing Close. Un bărbat de 35 de ani a suferit și el răni la braț când a fost atacat în interiorul unei proprietăți din apropiere, înainte ca suspectul să-l atace pe Daniel, băiatul de 14 ani care a murit.

Atacatorul nu a fost deocamdată audiat, el rămâne la spital din cauza rănilor suferite în timpul arestării.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri