Pistă de biciclete, deviată pentru a ocoli un panou mobil

Data publicării:
oradea

În Oradea, o pistă pentru biciclete a fost redesenată, ca să ocolească panoul unei case de schimb valutar.

Inițial pista de bicicletă era marcată chiar unde este plasat panoul publicitar, însă ulterior traseul a fost modificat, așa că bicicliștii sunt nevoiți să-l ocolească.

„Aşa trebuie acum, aşa e la noi moda, ce să facem. În România, asta e.”, spune un pieton.

„Mai sunt şi astfel de locuri din păcate, cu stâlpi pe mijlocul pistei sau maşini parcate şi marcaje făcute aiurea astfel încât derutează lumea.”, explică un biciclist.

Propietarul casei de schimb valutar nu a dorit să comenteze, iar angajaţii primăriei spun că astfel de situaţii sunt inevitabile.

Acest panou a fost ocolit de marcajul pentru pista de bicicletă pentru că funcționează legal, are autorizaţie valabilă. În momentul în care implemetezi un proiect în teren apar lucuri neprevăzute cum ar fi panouri publicitare, stâlpi de electricitate, fapt care determină schimbarea traseului.”, a declarat Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Biciclişti şi pietonii din Oradea se plâng că toate pistele din oraş sunt trasate haotic.

„Negândit, negândit categoric, adică nu mai ştii care e parte de trotuar şi care este pentru biciclete. La biciclete nu toată lumea este instruită, mai sunt copii, tineri.”, spune un bărbat.

„E foarte îngust, într-adevăr locul pe aici şi de multe ori o luăm pe margine, prin iarbă.”, adaugă o femeie.

În acest moment, în Oradea sunt aproximativ 35 de kilometri de piste pentru biciclete.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri