Prima zi de caniculă din acest an. Temperaturi de 40 de grade Celsius în mijloacele de transport în comun

Data publicării:
auto

Puţin după ora prânzului, la Timişoara termometrele arătau peste 33 de grade Celsius, la umbră. Cu aproape zece mai mult decât media acestei perioade.

Nu prea suntem protejaţi, fără şapcă, fără... am plecat aşa, mai de dimineaţă şi ne-a prins soarele”, a spus o localnică.

Trei oameni nu au rezistat în fața căldurii şi au cerut ajutorul medicilor.

Nici în Iaşi nu a fost mai bine. La ora prânzului, în mijloacele de transport în comun, oamenii abia dacă mai puteau respira.

La orele de vârf, în Iaşi sunt 34 de grade Celsius. Însă ce temperaturi au fost în mijloacele de transport în comun: temperatura a crescut la 40 de grade Celsius. Aşadar, o călătorie cu autobuzul este un adevărat test de rezistenţă.

„Este cam sufocantă că e cald, cam neplăcută, dar ce să facem, de nevoie...”, a spus o localnică.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Public din Iaşi recunosc că temperaturile sunt ridicate dar spun că nu pot face nimic.

„În perioada aceasta noi am luat măsuri de modificare a unor dispozitive de acţionare a trapelor de pe cupola autobuzelor astfel încât ele să permită o deschidere până la 15 centimetri, suficient pentru a putea permite aerului să intre în salonul călătorilor şi să-l ventileze”, a declarat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP Iaşi.

Meteorologii anunţă 30 de grade în weekend, în cea mai mare parte a ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri