Prognoza până în 7 septembrie. Septembrie începe cu vreme schimbătoare

Data publicării:
FRUNZE TOAMNA 5111598-Mediafax Foto-Thomas Dan

BANAT

Variaţiile termice nu vor fi semnificative pe parcursul intervalului de prognoză, valorile de temperatură urmând a se menţine în jurul celor normale pentru această perioadă. Intervalul va debuta cu o uşoară creştere termică până la medii ale maximelor de 26...27 de grade şi ale minimelor, spre 15 grade.

Astfel de valori se vor menţine, în general, până la începutul celei de-a doua săptămâni, când temperatura va începe să scadă uşor şi treptat până la medii ale maximelor de 23...24 de grade şi ale minimelor, în jurul a 13 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în a doua săptămână, cu deosebire în întervalul 1 – 4 septembrie. În prima săptămână şansele de ploaie vor fi în general reduse, vremea urmând a se menţine predominant frumoasă, exceptând data de 27 august, când local vor fi averse.

CRIŞANA

Temperatura aerului nu va avea variații importante, urmând a se menține în apropierea mediilor multianuale caracteristice perioadei.

În prima saptămână, tendinţa temperaturii va fi de creştere, până la medii ale maximelor în jurul a 26 de grade şi ale minimelor, de 12...14 grade.

În a doua jumătate a intervalului va exista o scădere lentă a temperaturii aerului până la valori medii diurne de 22...23 de grade şi nocturne în jurul a 12 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu deosebire în jurul datei de 2 septembrie. Şanse de ploaie vor fi şi la mijlocul primei săptămâni de prognoză.

TRANSILVANIA

Până spre sfârşitul primei săptămâni, tendința valorilor termice va fi, în general, de creștere, media maximelor urmând să se situeze în jurul a 26 de grade.

În intervalul 27 - 28 august, va avea loc o scădere uşoară, de 2...3 grade, la valorile diurne.

În a doua săptămână temperatura aerului va marca o scădere uşoară şi treptată, până la valori medii diurne în jurul a 22 de grade. Valorile medii minime se vor situa între 8 şi 13 grade până pe 1 septembrie, iar după această dată, variaţiile vor fi nesemnificative, în jurul a 11 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 27 - 29 august, dar și în a doua jumătate a intervalului, în special în jurul datei de 2 septembrie când se vor cumula cantităţi de apă mai importante.

MARAMUREŞ

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. În prima jumătate a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor crește de la 23 de grade, până la 25...26 de grade, valori care se vor înregistra în zilele de 30 şi 31 august.

În a doua jumătate a intervalului temperatura aerului va scădea spre 22 de grade. Valorile minime vor fi cuprinse, în medie, între 8 şi 13 grade până pe 1 septembrie, iar după această dată se va produce o scădere uşoară şi treptată, până la medii în jurul a 11 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor se va menţine pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare în a doua săptămână, în special în jurul datei de 2 septembrie, cînd aversele vor fi mai importante cantitativ.

MOLDOVA

În primele zile ale intervalului, tendința valorilor termice va fi de creștere, media maximelor urmând să ajungă la 27...28 de grade. În intervalul 27 - 29 august va fi o răcorire, iar în a doua săptămână temperaturile maxime se vor situa între 23...26 de grade. Valorile medii nocturne se vor încadra între 11 şi 15 grade, până pe 1 septembrie. După această dată, variaţiile vor fi nesemnificative, iar minimele se vor menține în jurul a 14 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în a doua jumătate a intervalului, în special în intervalul 2 – 5 septembrie. Ploi slabe vor fi posibile şi în prima săptămână, în jurul datei de 27 august.

DOBROGEA

Variaţiile termice vor fi nesemnificative în special în a doua jumătate a intervalului, iar valorile se vor menţine apropiate de cele normale ale perioadei. În prima săptămână, media maximelor va avea valori de la 25...26 de grade, până la aproximativ 28 de grade care se vor înregistra în jurul datei de 27 august.

În a doua săptămână, vor fi variaţii uşoare, astfel că media temperaturilor diurne va fi în jurul a 27 de grade. La sfârşitul intervalului se anticipează o scădere uşoară a temperaturii aerului până spre 25 de grade. Evoluţia temperaturilor minime va fi asemănătoare cu cea a maximelor, iar media valorilor nocturne se va situa, în general, în jurul a 17 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în jurul datei de 2 septembrie, iar în rest se va menţine scăzută.

MUNTENIA

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice ale perioadei. Vor exista uşoare variaţii ale temperaturii aerului în special în prima săptămână, când media maximelor va avea valori de la 26...28 de grade, până la aproximativ 31 de grade care se vor înregistra în jurul datei de 27 august.

În a doua săptămână, media valorilor diurne va fi de 27...28 de grade, iar spre sfârşitul intervalului se anticipează o scădere uşoară a temperaturii aerului până spre 25 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii pe parcursul intervalului, dar media valorilor nocturne se va situa, în general, în jurul a 15 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi uşor mai ridicată în jurul datei de 28 august şi după data de 2 septembrie, iar în rest se va menţine scăzută.

OLTENIA

Temperatura aerului va avea variaţii uşoare de la o zi la alta, iar valorile se vor menţine apropiate de mediile climatologice ale perioadei.

În prima săptămână, media maximelor va avea valori între 26 și 29 de grade, iar în a doua parte a intervalului vor fi variaţii nesemnificative, astfel că media valorilor diurne se va situa în jurul a 26 de grade.

Spre sfârşitul celei de a doua săptămâni se anticipează o scădere uşoară a temperaturii aerului până spre 24 de grade. Evoluţia temperaturilor minime va fi asemănătoare cu cea a maximelor, iar media valorilor nocturne se va situa, în general, în jurul a 15 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în intervalul 2 – 4 septembrie, iar în rest se va menţine scăzută, mai ales în prima săptămână.

LA MUNTE

În primele două zile valorile termice vor marca o creştere uşoară, iar apoi, pe tot parcursul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative, astfel că media maximelor va fi de 16...18 grade.

Primele două nopţi ale intervalului se vor menţine mai răcoroase, cu o medie a temperaturilor minime în jurul valorii de 6 grade. În restul intervalului, după o uşoară creştere termică, media valorilor nocturne va fi de 8...10 grade.

Probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ, va fi mai mare în zilele de 27 şi 28 august şi după data de 1 septembrie. În restul intervalului, condiţiile de ploaie se menţin reduse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri