Irina Begu îi ia apărarea lui Ilie Năstase

Data publicării:
irina begu

Irina Begu a declarat că afirmațiile lui Ilie Năstase față de căpitanul nejucător al Marii Britanii, Anne Keothavong, sau la adresa Serenei Williams au fost glume. Sportiva a adăugat că dacă Năstase a jignit echipa britanică ar trebuie penalizat, dar a precizat că nu a fost corect ce a făcut Johanna Konta care a început să plângă şi a părăsit terenul, în timpul meciului cu Sorana Cârstea. 

irina begu

„Ne-am trezit sâmbãtã dimineaţa în mijlocul scandalului şi nu ne-am dorit. Cred cã toatã lumea îl ştie pe domnul Nãstase şi întotdeauna a fãcut glume. Poate într-adevãr câteodatã sunt nelalocul lor, dar aşa este dânsul, adicã el a spus totul în glumã. La fel s-a întâmplat şi cu Belgia, acelaşi glume le-a avut. Nu a avut ceva cu Anne sau cu Serena. Dacã a spus asta trebuie sã fie penalizat. Nu sunt de acord când Konta a plecat la 3-1, a fost altceva. Problema a fost la 2-1, nu la 3-1, au mai jucat un game şi apoi a început sã plângã, iar apoi a ieşit de pe teren. Cred cã nu e corect. Dacã pierd, nu ies de pe teren, de asta nu sunt de acord. Sunt de acord cã Ilie nu a procedat bine dacã a spus acele lucruri şi ar trebui penalizat şi a fost”, a spus sportiva, potrivit News.ro. 

Begu a completat apoi, spunând cã o jucãtoare trebuie sã se adapteze la condiţiile dificile din partea spectatorilor.

„Johanna a spus cã la 3-1 cã s-a simiţit ameninţatã de cineva din public. Arbitrului i-a spus cã problema a fost cã Ilie a spus ce a spus. Ilie a spus la 2-1. De ce începi sã plângi la 3-1 ? Cum a spus şi Sorana, am jucat în multe ţãri, nu era Fed Cup, jucam cu fata din ţara respectivã şi toatã lumea ţipa când era dublã greşealã. Nu am început sã plâng, ce puteam sã fac ? Ãsta este sportul, unul ţipã, altul strigã în timpul punctului, ce poţi sã faci ? Sã te plângi tot timpul de asta ? Trebie sã te adaptezi. E tenis, nu e uşor”, a afirmat Begu.

Ea a recunoscut cã şi-ar fi dorit ca Ilie Nãstase sã fie pe bancã, dar a avut un sprijin în Sorana Cârstea.

„Mi-ar fi plãcut sã fie domnul Nãstase pe bancã, însã asta a fost situaţia, a trebuit sã ne adaptãm. Mã bucur cã am avut-o alãturi pe Sorana, ne-am încurajat şi ea mi-a dat sfaturi foarte potrivite şi mã bucur cã a fost pe bancã”, a declarat Begu.

 

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a ridicat acreditarea lui Ilie Năstase, astfel că el nu a mai fost căpitanul echipei României la meciurile de duminică, împotriva jucătoarelor din Marea Britanie, din FedCup.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri