Bogdan Olteanu, trimis în judecată de DNA

Data actualizării: Data publicării:
160810_dna_bogdan_olteanu_DNA__00_INQUAM_Alexandru_Busca
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Fostul viceguvernator și președinte al Camerei Deputaților a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

160810 dna bogdan olteanu DNA 00 INQUAM Alexandru Busca
Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție. Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de „alte fapte și alte persoane”.

Bogdan Olteanu, aflat în arest la domiciliu, a fost acuzat că, pe când era președinte al Camerei Deputaților, ar fi primit un milion de euro mită de la Sorin Ovidiu Vîntu ca să-l numească pe Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, unde omul de afaceri avea interese.

În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă primul ministru de la acea dată, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării.
Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării”, se arată în comunicatul DNA.

Serviciile electorale de care ar fi beneficiat Olteanu constau în analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida liberalul, simulări referitoare la rezultatul votului și la alocarea mandatelor de parlamentar.

Anterior, Liviu Mihaiu le-a declarat procurorilor DNA că Sorin Ovidiu Vîntu i-a spus că va aranja ca el să ocupe funcția de guvernator al Deltei Dunării. La rândul său, Sorin Ovidiu Vântu a declarat că își cere scuze pentru că, în ciuda declarațiilor a patru martori conform cărora Bogdan Olteanu l-a vizitat în Deltă, nu a avut „bărbăția” să nege în fața procurorilor acest lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri